MENIU

sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Filme cu subinteles ?

Am vizionat recent al doilea film din 2009 care are aceiasi idee legata de viitor. Controlul asupra oamenilor si unde poate duce acesta. Mereu se pleaca de la o idee buna cu rezultate extraordinare pe toate planurile si cum, la un moment dat, baietii rai cu idei vin si doresc sa acapareze tot ... bla bla.
Primul a fost Gamer cu Gerard Butler in rolul principal (cunoscut si din filmul 300), cel mai potrivit actor pentru astfel de filme, iar al doilea, Surrogates, cu Bruce Willis.
GAMER



SURROGATES

DEATH RACE


Diferenta intre cele doua filme, legat de controlul asupra oamenilor este ca in primul oamenii controleaza alti oameni in scop de divertisment (cu sau fara voia lor), iar in al doilea controlul asupra propriei clone robotizate (cu aceiasi infatisare sau nu), omul insusi devenind astfel un retard fara legatura reala cu exteriorul.

Ce pot sa zic, ideea de supravietuire (cea din Gamer) a mai fost reluata si in Death Race. Cea din Surrogates nu stiu sa mai fi fost abordata in forma asta.
A fost momentul eroilor... acum al controlului oamenilor... ce va urma?
Rare mai sunt filmele care reusesc sa surprinda nu neaparat prin efecte speciale si actori mai sexi sau mai musculosi ci prin tema abordata, modul de prezentare si actorii potriviti.
Cum ar fi de exemplu sa il vedem pe Stifler din American Pie in Aliens? Cand zambetul lui constant si imaginea din American Pie il fac special doar acolo si in acea categorie de film. Sau pe Mr Bean, sa il fi vazut actor principal in Gamer. :-)

Lasand gluma deoparte, pot spune ca efectele speciale excesive si brutale sunt la moda.

De ce oare apar atat de des, atatea filme sugestive legate de viitor, care au un numitor comun, modul de viata al oamenilor in mare parte cu acelasi final, unde controlul nu ne mai apartine?
Discutiile reale purtate pe aceasta tema sunt lasate undeva in mintea noastra, evitate sau pur si simplu acceptate?


Filmele sunt bune in felul lor. Majoritatea pe care i-am auzit le critica, insa merg sa le vada.
Om vedea care va fi drumul.
Pana atunci, actiune sa fie!

3 comentarii:

  1. salut,

    da asa este, lumea tinde spre violenta si spre ceea ce numim fara sentimente.
    asta e ce va urma si trebuie sa ne obisnuim cu asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. uitate si la Avatar, o sa vezi o asemanare cu Surrogates.

    RăspundețiȘtergere
  3. asa este, dar la naiba sunt frumoase nu? :)

    RăspundețiȘtergere