MENIU

miercuri, 27 aprilie 2011

WINAMP - Auto-TAG (autocompletarea cu informatii despre melodie (file info, ID3))

winamp










In caz ca doriti sa gasiti numele unei melodii care o aveti salvata cu un nume gresit, ati transformat un CD Audio in mp3 si toate fisierele sunt denumite Track 1, 2..., sau pur si simplu completarea informatiilor sumare din file info exista optiunea AUTO-TAG care face asta in locul vostru.

In principiu este o sarcina simpla dar sunt cateva lucruri care e bine sa le stiti in caz de probleme.


Auto-tagger-ul, analizeaza fisierul audio si il compara cu o baza de date pentru a gasi "tag-urile". Album art este salvat in principiu in folder-ul care contine melodia sau in tag-ul fisierului.

Din cate stiu, auto-tagger prea informatia din Gracenote Database, asa ca daca acolo e postata gresit asa va fi preluata. Ma indoiesc sa fie probleme mereu insa pana acum ce am testat a fost preluat corect.

Puteti vedea o utilizare corecta chiar pe site-ul winamp (aici arata utilizarea functiei din media library):

Clean Up Your Media Files with Winamp

Sfat: Orice ati face chiar daca e mai usor sa selectati tot (in caz ca aveti un playlist imens) si sa dati Auto-tagg la toata lista, faceti-va un bine si parcurgeti in mai multe etape procedura (ori tinand SHIFT apasat, ori selectand individual...cum va este mai usor), pentru a nu intampina probleme. Cu siguranta ca sunt persoane cu mii de melodii in playlist...

Erori intampinate: In cazul in care dupa selectarea melodiilor si folosirea Auto-tag-ului din meniul contextual (click dreapta-->send to--> Auto-tag)  nu se intampla nimic atunci este posibil ca la instalare sa fi fost debifata optiunea Core Media Library Components.

Aici gasiti pasii de instalare (un nene a scris destul de mult dar foarte detaliat despre toti pasii):

Winamp Installer Details & Guide

Pentru cei interesati exista si detalierea tuturor componentelor (lista tuturor modulelor ce pot fi deselectate la instalare - nerecomandat celor care nu au habar despre ce e acolo):

Winamp 5.61 Full : Component List

Ca idee ar fi bine sa testati la inceput pe cateva melodii independente (diferite genuri si din tari diferite) si sa vedeti daca informatia este corecta.

Un comentariu: