MENIU

sâmbătă, 28 mai 2011

Dublarea filmelor in Romana - Eliminarea subtitrarii - ca Obligativitate

sursa poza: mediafax















Ceaa mai idioata idee pe care o pot avea niste oameni care nu mai stiu cum sa piarda vremea si sa para ca fac ceva. Din pacate sunt destui imbe... oameni :-), care pun boticul la actiuni de acest gen si ii auzi zicand: "...ai vazut dom'le ce au zis astia, ca fac ... ca dreg.... ". Reactioneaza la orice tampenie care ii vine in minte unui parlamentar, senator sau orice alta vietate sedentara si care sincer nu isi are rostul in aceste momente.

Inainte de toate mi s-a parut interesanta si parerea doamnei Irina Margareta Nistor care


asta a facut in anii '80. Citeste aici declaratia Irinei Margareta Nistor. - sursa Mediafax
Da, mi se pare o idiotenie sa ma obligi sa aud toti ragusitii si toti inaptii care citesc si cred ca redau corect nu stiu ce traire sau moment, insa nu vor face altceva decat sa termine placerea si calitatea vizionarii.

Un film sau o emisiune, isi are farmecul ei asa cum e facuta, nu modificata de X si Y... care s-ar putea sa aibe sansa sa stie sa citeasca si sa intoneze.

Pai cum ar fi de ex. sa il traduca cineva pe Bruce Willis in Die Hard 4 de ex... =-))))), pe langa ca vor fi mai multe sunete scoase din burta sau din gat, o sa fie o gramada de mo' foka'..... =))) si nu ma refer la Robotzi, hehe, care o sa le auzim in cele mai idioate traduceri de genul: du-te drq, sau la naiba...etc...
Pai asta avem nevoie? Sa existe traducatori pentru Bruce Wilis sau Jet Li? Hai sa fim seriosi.

Pai sincer, sa aud un papagal care traduce astfel de momente, sincer as pleca direct din sala de cinema...asta daca nu cumva filmul de actiune sau drama, se poate transforma in comedie sau mai bine zis caterinca, spectatorii sa intre in discutii si in asteptari sa vada cum traduce o faza sau alta respectivul sau respectiva... si sa se duca naibii toata ideea filmului. A, daca fac asa ceva doar ca proiect izolat ar putea fi o super idee de nisa. Cine vrea sa mearga la filme dublate in romana pentru o experienta unica, e altceva, insa nu sa ma oblige sa vad totul asa. Sa fie optiune si asta sa ramana la latitudinea oamenilor de afaceri daca renteaza sau nu...

Mda...sa ma opresc aici ca, la cate idiotenii apar si din pacate din ce in ce mai des, ma dezgusta total, chiar si aceste manifestatii de genul manifest sau campanie...etc de pe orice comunitate online sau neonline, pentru simplul motiv ca sunt in proportie de 70-80% inutile.

Sunt prea multi babalai in jur care doar zic... insa cand ajung in fata faptului o dau cotita...aici as putea face paralela la campaniile legate de cainii vagabonzi. O gramada de PAPAGALI care cica tin la caini... dar merg mai mult cu fundul in masina si mai putin pe jos sau cu bicicleta si nu s-au lovit de evenimente de genul haite de caini urmarindu-i sau chiar muscand din ei... absolut fara niciun motiv. Sau speriind copii, alergandu-i si fiind un pericol non stop in anumite locuri. Si daca ii pui sa faca o cusca acelui caine in fata blocului, sa se ocupe de vaccinarea lui, ingradirea si ingrijirea lui... o da in balarii.

Nu am nimic impotriva cainilor, ci a oamenilor turbati si parsivi!

La fel si cu aceasta initiativa idioata, legata de eliminarea subtitrarii filmelor, care nici nu ma intereseaza cine a avut-o. Nu mai stiu ce sa le bubuie mintile infecte... asta e. Insa roata se intoarce pentru toti, asa ca le doresc, subtitrare placuta si idei cat mai ingenioase, insa cel putin personal nu voi participa la astfel de filme, emisiuni TRADUSE de orice om cu gura si voce...

Sunt atatea lucruri care ar putea sa le gandeasca, sunt destui studenti care au proiecte demne de luat in calcul, de la proiecte realizate deja in materie de energie alternativa, sau arhitectura (cunosc personal destule persoane care au produsul realizat insa nu au sustinere, in romania) sau multe alte domenii. Insa distinsii nostri au idei inteligente si nu putem sa ii deranjam cu astfel de idei. Nu putem decat sa ne cerem scuze ca le LOVIM INTELECTUL si sa ne cautam alte surse...

Bafta tuturor si sper ca exprimarea mai violenta sa nu deranjeze, insa asta e viata.

5 comentarii:

  1. o idee incredibil de proasta. imi si imaginez niste voci anoste si idio* care sa acopere niste voci inconfundabine gen al pacino sau robert de niro

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca ar fi o idiotenie...dar peste granite in tarii ca si germania ,spania ,italia si altele toate filmele is dublate in cinema,eu momentan traiesc in spania si la toate filmele care am fost in cinema dublate in spaniola sunt facute chiar foarte bine, sarii direct peste idea ca nu e vocea lui bruce wills sau, dar esti mult mai intrat in film,traiesti si altfel filmul, nu tot timpu sa fi atent in partea de jos a ecranului la subtitrare ca nu cumva sa iti scape ceva......

    RăspundețiȘtergere
  3. hmm, ce spui tu tine de gust, insa ce simt eu este ca fiind obisnuit sa vad filmele cu subtitrare, sa aud sunetul si vocile reale, ar fi mai mult decat deranjant sa aud improvizatii si reactii gafaite, ragusite sau cum or fi "comentatorii" in acel moment.

    Prefer sa aud sound-ul original.
    Sicner, filmul este facut sa fie vazut si auzit asa cum... a fost facut.

    Interventia sub orice forma ii strica farmecul si poate chiar ideea.

    Cum ar fi ca in locul lui darth vader sa il auzi pe pistruiatul? (exagerez special :-) ). Sau in locul lui Bruce Willis sa il auzim pe Bendeac? huh... nu mai zic de "obositi" care sictiriti sau extra exagerati care fac filmul praf prin interpretare. La reactiile lui Bruce Willis sa auzim gemete ... etc.

    Sincer, filmul e facut sa fie vazut in forma originala, si nu spun asta fiind si in domeniu foto-video. Ci doar ca spectator sau telespectator.

    Vreau sa vad filmul asa cum este facut.

    Cultura din alte parti are alt istoric si daca s-au nascut in felul asta e altceva. Nu judec acolo.
    Judec aici, unde vrem sa aplicam lucruri din afara doar pentru ... a le aplica si a fi bagati in seama.

    Sau mai rau, pentru a parea ca totusi alessi fac ceva in afara de a baga "desjtul" in nas, sa traga pe nas sau sa sforaie in direct.

    Eh, totul tine de gust... sau doar de o dezbatere publica care acopera alte lucruri mai importante?

    O discutie fara sfarsit. O opresc aici.

    Bafta si multumesc pentru o parere corecta si obiectiva. Nu judec ci vorbesc din punctul meu de vedere. Pana la urma fiecare are dreptatea lui si ne supunem pana la urma votului ... maselor, fie ele de prosti sau inteligenti... Mereu vom avea ceva de comentat, nu?

    Asta inseamna ... evolutia... haha!

    RăspundețiȘtergere